Εργατική Πρωτομαγιά. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Εργατική Πρωτομαγιά. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Σήμερα, που οι κοινωνικές ανισότητες ολοένα και διογκώνονται, η 1η Μαΐου δεν πρέπει να είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά πρέπει να αποτελέσει εκ νέου μέρα έμπνευσης και νέων οραμάτων με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες.
Τα τελευταία χρόνια, κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις συνθλίβονται από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει σε όλη την Ε.Ε. το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στην Ελλάδα εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖΑ.

Το εργασιακό περιβάλλον, όπως το γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, εξαφανίζεται κάτω από το βάρος της ενίσχυσης της ευέλικτης ή ανασφάλιστης εργασίας, οι πραγματικές αμοιβές φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις στα 400 ευρώ, η ασφάλεια στην εργασία και η αμοιβή των επιπλέον ωρών εργασίας αποτελούν εκ νέου ζητούμενο. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη έχουν γίνει οι εύκολοι στόχοι μιας φορολογικής επιδρομής με αποτέλεσμα, ακόμα και όσοι έχουν εργασία, να απειλούνται με φτωχοποίηση. Ταυτόχρονα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πολιτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ασφαλιστικό, οι δομές πρόνοιας, η υγεία και η παιδεία. 

Δεν μπορεί όμως τις πολιτικές λιτότητας που στερούν κάθε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον, να τις αντιμετωπίζουμε σαν ένα φυσικό φαινόμενο που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί. Πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους ελπίδας και προοπτικής. Να αγωνιστούμε ξανά για δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη δικαιώματα και κοινωνική προστασία. Για αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, με επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας, παραγωγή νέου πλούτου χωρίς εμπόδια λόγω υπερφορολόγησης, υπερπλεονασμάτων και περικοπές δημοσίων επενδύσεων.

Για αυτά ακριβώς παλεύουμε ως Κίνημα Αλλαγής, για αυτά εχουμε δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας. Να σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια της, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και ταυτόχρονα να ανακόψουμε τον λαϊκισμό, τον διχασμό και τις ακροδεξιές φωνές που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην ανασφάλεια και στην φτώχεια.

Όσο και αν ακούγεται κοινότυπο, Τίποτα δεν χαρίζεται.