Μετά το συνέδριο τι;

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Ενός συνεδρίου ενότητας και συστράτευσης, με υποδειγματική οργάνωση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η βούληση της βάσης, για αυτόνομη πορεία, μακριά από ευκαιριακές προσκλήσεις σύγκλισης. Εξάλλου, οι ίδιοι ή συνεργάτες αυτών που κάνουν τις προσκλήσεις, πολύ συχνά, καταφεύγουν σε μια ακραία διχαστική ρητορική για πετύχουν τις εκλογικές τους επιδιώξεις, ρητορική που δεν μας εκφράζει ούτε μας εμπνέει και στην οποία ασφαλώς δεν προτιθέμεθα να εμπλακούμε.

Επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί του Κινήματος με τους πραγματικά προοδευτικούς πολίτες, μακριά από αγκυλώσεις και εμμονές.

Επιβεβαιώθηκε η δυναμική που έχει αρχίσει να αναπτύσσει η Παράταξη. Κάναμε ένα ακόμη βήμα μπροστά για την ενιαία λειτουργία, αποκτώντας ενιαίο πολιτικό κέντρο, με έντονη την εικόνα της ανανέωσης, το οποίο έχει την ευθύνη τήρησης των αποφάσεων. Αποφάσεων που μας δεσμεύουν όλους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής άντεξαν στις συντονισμένες επιθέσεις του προηγουμένου διαστήματος χάρη στις ρίζες τους στην Ελληνική κοινωνία και χάρη στη μεγάλη κοινωνική τους βάση, που είναι η δύναμη μας και η καλύτερη εγγύηση για να προχωρήσουμε μπροστά, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Η μάχη μας είναι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και για αυτό στεκόμαστε απέναντι από τις δυο όψεις της συντήρησης, αυτές που εκπροσωπούν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ.

Για αυτό όλες οι προτάσεις μας, το «Σχέδιο Ελλάδα», έχουν ως στόχευση πώς θα μπορέσει η πλειοψηφία της κοινωνίας, και ειδικότερα οι πιο αδικημένοι από την κρίση, να αισθανθούν πάλι ασφάλεια στις ζωές τους. Θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να ονειρευτούν ξανά. Θέλουμε οι νέοι επιστήμονες, που έφυγαν στο εξωτερικό, να νιώσουν ότι στην πατρίδα τους, δίπλα στις οικογένειες τους, υπάρχει μέλλον. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον στη νέα γενιά με αμοιβές των 400€, σε δουλειές χωρίς δικαιώματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον με φορολογία και εισφορές σε εξωφρενικά επίπεδα. Έτσι δεν θα έχουμε καμία παραγωγή σε κανέναν τομέα. Ούτε στον αγροτικό, ούτε νέες επιχειρήσεις, ούτε νέες δουλειές. Θέλουμε οι πατεράδες μας να μπορέσουν να χαμογελάσουν πάλι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με πενιχρές συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να εξασφαλίσουν την διαβίωση και της οικογένειας των παιδιών τους ή ένα κόκκινο στεγαστικό δάνειο.

Σε αυτή την πορεία, όμως, έχουμε ακόμα να διορθώσουμε πολλά κακώς κείμενα δεκαετιών, αυτά που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Για αυτό παλεύουμε, για αυτά τολμάμε να μιλήσουμε. Για την επαναφορά της αξιοπρέπειας, για να ξαναχτίσουμε μια δυνατή μεσαία τάξη. Που θα αισθάνεται ασφαλής να δημιουργήσει, να παράξει, να ονειρευτεί.

Τολμάμε για την επιστροφή στην ουσία της πολιτικής.

Τολμάμε για να δείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.