Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ανδρέου γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1978. Είναι γιος του Δημήτρη Ανδρέου και της Σταυρούλας Τσαρμπού. Η καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από τον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και από την πλευρά της μητέρας του από την Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και έχουν μια κόρη.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι επίσης απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Υπηρεσιών (MSc in Services Management) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ο.Π.Α) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων (Masters of Arts in Global Risks, Politics and Analytics) του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Από το 2000 έχει εργαστεί σε Ελληνικές εταιρίες βιομηχανικών κατασκευών. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή δημοσίων έργων, όπως η Γέφυρα Ρίου Αντιρίου, αλλά και στην κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Από το 2004 εργάζεται στην Motor Oil Hellas (M.O.H).

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εντάσσεται στην ΠΑΣΠ και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μέλος του γραφείου πόλης της ΠΑΣΠ, αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αχαΐας. Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν πρόεδρος του σπουδαστικού συλλόγου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, εκπρόσωπος των φοιτητών στο συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας και στο συμβούλιο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.

Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου (2011). Κατά την διάρκεια της θητείας του αναλαμβάνει δράσεις για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας.

Υπήρξε μέλος της 1ης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσφατα, στο 2ο Συνέδριό του, εξελέγη μέλος της.

Έχει αναπτύξει κοινωνική και πολιτιστική δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Λουτρακιωτών - Περαχωριτών 'Ο ΙΒΥΚΟΣ' και μέλος του Δικτύου του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Αρθρογραφεί συχνά για θέματα τοπικού και γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος.