Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας (video)

Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη, τα προηγούμενα 4 χρόνια έζησαν μια έντονη φορολογική επιδρομή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όμως μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση.

Αλλά για αυτό χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο για την στήριξή της, κάτι που έλλειψε τα προηγούμενα 4 χρόνια, τα χρόνια των φοροεπιδρομών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι μαγικές λύσεις και η αυτορρύθμιση της αγοράς που προσδοκά η Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε ό,τι βιώνει ο μικρομεσαίος.

Εμείς στην Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και το Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ώστε οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι επιστήμονες να αποτελέσουν την μαγιά για την νέα οικονομία που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Για αυτό επιδιώκουμε επανεκκίνηση της οικονομίας με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και με την δημιουργία φιλικού κλίματος για ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Και προτείνουμε:

  • Μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή, ιδιαίτερα σε  κλάδους που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Οικονομίας.
  • Κίνητρα σε όσους επενδύουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
  • Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο του στην χρηματοδότηση της οικονομίας.
  • Επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» και όχι η άνευ όρων παράδοση τους στα funds.
  • Διασφαλίζουμε την δεύτερη ευκαιρία για τους Μικρομεσαίους που πτώχευσαν χωρίς δόλο και διευκολύνουμε την ένταξή τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Επαναρρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.
  • Ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας για αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού και την προστασία των ΜμΕ.
  • Επίσπευση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.
  • Στροφή στη νέα επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην ποιότητα.
  • Απλοποίηση γραφειοκρατικών δομών
  • Οριστική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 120 δόσεις.
  • Στηρίζουμε τον μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες. Με ειδικά φορολογικά κίνητρα για συνενώσεις, με κίνητρα πρόσληψης και κατάρτισης των εργαζόμενων, με στήριξη για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η δική μας πολιτική αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την παρατεταμένη ανισότητα που θα φέρουν οι πολιτικές της Ν.Δ. και την παρατεταμένη στασιμότητα που έφερε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με τις αλλαγές που προτείνουμε μπορούν να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς. Χωρίς αυτές η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε μια συνεχιζόμενη στασιμότητα και τροχιά απόκλισης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους νέους και τους μικρομεσαίους να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Γιατί η Ελλάδα και Έλληνες μπορούν να πετύχουν. Τώρα και στο μέλλον.