Το ιστολόγιο του/της John Andreou

Μπορούμε να κάνουμε και πάλι την παράταξη πρωταγωνίστρια

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αποτέλεσε συνταρακτικό για όλους μας γεγονός. Όχι μόνο για όσους συμπορευτήκαμε μαζί της και πιστέψαμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής έχουν μέλλον, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία. Οι προσπάθειές της να κρατήσει την Παράταξη ζωντανή, να την ξανακάνει σημαντικό παράγοντα της πολιτικής σκηνής δεν ήταν μάταιες. Και βρισκόμαστε στο σήμερα, με την κοινωνία να έχει στρέψει το βλέμμα στην εκλογική διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ δημοσκοπικά ήδη ξεπερνάμε το 10% με την εκλογική μας επιρροή σε υψηλά επίπεδα.

Δήλωση για τις ζημιές στους αμπελώνες της Κορινθίας από τον καύσωνα.

Δυστυχώς ο παρατεταμένος καύσωνας των ημερών δεν είναι χωρίς επιπτώσεις για την αγροτική παραγωγή της Κορινθίας. Ήδη, χωρίς ακόμα να έχουμε φτάσει στο τέλος και με τις προβλέψεις να μιλούν για συνέχιση του καύσωνα, έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε αμπελώνες της περιοχής λόγω της θερμικής καταπόνησης. Σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολική, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Η καταστροφή των κόπων μιας χρονιάς πλήττει καίρια το εισόδημα των αγροτών μας, αλλά και την οικονομία της Κορινθίας συνολικά.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της κορινθιακής σταφίδας.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της κορινθιακής σταφίδας. 

 

Δήλωση του Γιάννη Ανδρέου για την αναγκαιότητα στήριξης παραγωγών και επιχειρήσεων Κορινθιακής σταφίδας. 

 

Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προϊόντα, ιστορικό και εξαγώγιμο προϊόν. Όμως, η πανδημία έπληξε καίρια παραγωγούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις. 

Δημογραφικό: Μια ζοφερή πραγματικότητα που τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας αποτελεί ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται σε εφιάλτη με προβλέψεις δυσοίωνες. Πρόβλημα που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Η αντιμετώπισή του απαιτεί μια πιο ολιστική και στοχευμένη προσέγγιση.

Κλιματική κρίση, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Δεκαετίες τώρα η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για μια επερχόμενη κλιματική κρίση. Για αρκετούς η συζήτηση αυτή θέτει υπερβολικούς περιορισμούς στην επιχειρηματικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το κλίμα αλλάζει με ρυθμούς απρόβλεπτους. Η κλιματική αλλαγή συντελείται εδώ και τώρα.

Το 2020 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία της γης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, μέχρι το 2025 πιθανότατα να προκύψει νέο ρεκόρ θερμότερου έτους. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκτιμά ότι έως το 2100 οι θερμές ημέρες θα αυξηθούν έως και 100%!!!.

Φθηνή και απαξιωμένη εργασία ή ένα μέλλον ασφάλειας και αξιοπρέπειας;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας φέρνει ένα νομοσχέδιο που αλλάζει προς το χειρότερο τις ήδη πληγωμένες εργασιακές σχέσεις. Οι διαθέσεις της είχαν διαφανεί όταν αρχικά απέφυγε να κηρύξει την υποχρεωτικότητα των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και όταν, κατά την διάρκεια της πανδημίας, άφησε 600.000 εργαζομένους να ζουν για μήνες μόνο με 534€ και 350.000 μακροχρόνια άνεργους χωρίς καμία στήριξη. 

Δεν έχουμε περιθώρια για μια χαμένη γενιά

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο του 2020 διαμορφώθηκε στο 35%, από 33% τον Νοέμβρη, καταλαμβάνοντας την θλιβερή δεύτερη θέση με την υψηλότερη ανεργία για τους νέους στην Ε.Ε., μπροστά μόνο από την Ισπανία (τα αποτελέσματα βασίζονται σε δεδομένα Οκτωβρίου, όταν δηλαδή δεν είχαμε γενικευμένο ‘lockdown’).

Η τηλεργασία ως πρόκληση για την εργασία

Η έλευση της πανδημίας έφερε απότομα, και μάλλον όχι μόνο προσωρινά, σημαντικές αλλαγές στον χώρο της εργασίας. 

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η αναγκαιότητα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατέστησαν την τηλεργασία μια χρήσιμη επιλογή, που επέτρεψε να συνεχιστεί μέρος της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς τους κινδύνους που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Το ιστολόγιο του/της John Andreou